top of page
Jongens houden een vogel vast

AUTISME
ASS

 

Ouders met kinderen en/of jongeren met ASS kunnen met heel wat vragen zitten. Wat is autisme? Waarom heeft mijn kind autisme? Is autisme te behandelen? Hoe omgaan met autisme? Wat als mijn kind autisme heeft? Hoe kan ik mijn kind helpen? ,…

= autisme spectrum stoornis.

Ouders met kinderen en/of jongeren met ASS kunnen met heel wat vragen zitten.

Wat is autisme? Waarom heeft mijn kind autisme? Is autisme te behandelen? Hoe omgaan met autisme? Wat als mijn kind autisme heeft? Hoe kan ik mijn kind helpen? ,…

 

Maar ook kinderen en jongeren zelf kunnen met heel wat vragen zitten. “ Wat is dit? Waarom doe ik anders, Waarom ben ik anders, Dat is niet eerlijk, waarom ik? Ben ik abnormaal? Zal ik dit mijn hele leven hebben? Pff en nu? Help wat nu? ….

 

Autisme is bij elke persoon anders. Daarom is het van groot belang om elke persoon als individu te bekijken en de omgeving, verwachtingen en begeleidingen aan de persoon aan te passen.

 

Ook mag er niet vanuit gegaan worden dat een persoon met autisme bepaalde kenmerken vertoont omdat deze het meest gekend zijn. Autisme kan op verschillende manieren tot uiting komen, en deze strijkt niet altijd met het mediabeeld.

Wat verstaan we onder Autisme Spectrum Stoornis? 
autisme Therapie

Autisme Spectrum Stoornis - Samen ertegenaan 

Maak een afspraak

Wens jij een afspraak te maken voor je kind, jezelf, een familielid? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen. Samen werken we namelijk een persoonlijke aanpak uit, volledig op maat. 

Na het eerste intake gesprek kan u nog kiezen of u al dan niet verder gaat met de therapie.

bottom of page