top of page
Kookles

GEVOELIGHEID
VOOR SCHOOL


Voor een hooggevoelig kind is een slechte ochtendstart iets wat de hele dag blijft nazinderen. Plan je ochtenden zo goed mogelijk.

Voor een hooggevoelig kind is een slechte ochtendstart iets wat de hele dag blijft nazinderen. Plan je ochtenden zo goed mogelijk.

Wanneer je als ouder zelf gespannen en gehaast bent neemt je hooggevoelig kind deze spanning van je over. Ook wanneer er tijdens de ochtendrush een conflict ontstaat neemt je kind deze situatie de hele dag met zich mee.

 

Rustige geplande ochtenden met ruimte voor eventuele emotionele momenten van je kind zijn enorm belangrijk. Een ochtend met ontprikkelmomenten en momenten van veiligheid zorgen ervoor dat je kind de schooldag met een rustig gevoel kan starten.

 

Meer structuur, rust en ruimte voor ontspanning creëren in de ochtend kan je doen door slechts kleine aanpassingen te verrichten. Wil je graag meer informatie om te weten hoe je dit kan aanpakken? Dan kan je bij ErgoTina hiervoor terecht.

 

Samenwerking met school, andere therapeuten of dergelijke

Hooggevoeligheid is nog niet bij iedereen gekend waardoor deze niet altijd erkend wordt en regelmatig geassocieerd wordt met een kind dat 'flauw' is of zich 'aanstelt'. Tijdens dit hele proces kunnen we ook broers of zussen betrekken. 

Indien gewenst werk ik samen met de school of een andere omgeving om onder andere de mogelijkheden en moeilijkheden te bespreken, de school advies te geven om meer leerkansen te bieden, educatie over de moeilijkheid bij het kind, regelmatige opvolging/overleggen, bereikbaar om vragen te stellen enzovoort. Ik vind een goede samenwerking met alle partijen indien gewenst erg belangrijk om optimale leerkansen te creëren voor het kind en het welzijn van het kind te verbeteren. 

Hooggevoeligheid voor school
autisme Therapie

Gevoeligheid voor school - Samen ertegenaan

Maak een afspraak

Wens jij een afspraak te maken voor jezelf, een familielid of misschien wel je eigen kind? Aarzel dan zeker niet. Samen werken we namelijk een persoonlijke aanpak uit, volledig op maat van de patiënt. 

Een eerste afspraak kan ook ter kennismaking, waarna u nog kan kiezen of u al dan niet verder gaat met de therapie.

bottom of page