top of page
In het klaslokaal

GEVOELIGHEID
OP SCHOOL


Een goede ochtendstart thuis wil niet zeggen dat de hooggevoeligheid op school verdwijnt.

Een goede ochtendstart thuis wil niet zeggen dat de hooggevoeligheid op school verdwijnt.

 

Een van de belangrijkste elementen is het geven van erkenning aan het hooggevoelige kind. Hiervoor is het belangrijk dat je als juf/meester de basiskennis rond hooggevoeligheid kent en hooggevoelige kinderen niet als ‘flauwerik’ of ‘aansteller’ gaat zien. De emoties, gedrag en moeilijkheden erkennen is slechts een kleine aanpassing in je houding.

 

Vervolgens kunnen kleine aanpassingen op school ervoor zorgen dat het welzijn van het kind vergroot, wat een effect heeft op het leren van het kind.

 

Hooggevoelige kinderen zijn kinderen die vaak een ander gedrag vertonen thuis dan op school en omgekeerd. Zo kan een hooggevoelig kind op school heel stil en teruggetrokken zijn terwijl er thuis in de veilige omgeving alle emoties uit komen.

Ook kan het zijn dat het hooggevoelig kind op school heel aanwezig en luid is.

 

Wil je graag meer informatie om te weten hoe je dit kan aanpakken? Of wil je graag meer informatie over hooggevoeligheid op je school? Dan kan je bij ErgoTina hiervoor terecht.

Moeilijkheden die zich na school kunnen voordoen:

-->Zie de kenmerken die staan bij 'test hooggevoeligheid'. Zo kan je al specifiek kijken welke moeilijkheden zich bij jou kind voordoen. 

 

Samenwerking met school, andere therapeuten of dergelijke

Hooggevoeligheid is nog niet bij iedereen gekend waardoor deze niet altijd erkend wordt en regelmatig geassocieerd wordt met een kind dat 'flauw' is of zich 'aanstelt'. Tijdens dit hele proces kunnen we ook broers of zussen betrekken. 

Indien gewenst werk ik samen met de school of een andere omgeving om onder andere de mogelijkheden en moeilijkheden te bespreken, de school advies te geven om meer leerkansen te bieden, educatie over de moeilijkheid bij het kind, regelmatige opvolging/overleggen, bereikbaar om vragen te stellen enzovoort. Ik vind een goede samenwerking met alle partijen indien gewenst erg belangrijk om optimale leerkansen te creëren voor het kind en het welzijn van het kind te verbeteren. 

Hooggevoeligheid op school
autisme Therapie

Gevoeligheid op school - Samen ertegenaan

Maak een afspraak

Wens jij een afspraak te maken voor jezelf, een familielid of misschien wel je eigen kind? Aarzel dan zeker niet. Samen werken we namelijk een persoonlijke aanpak uit, volledig op maat van de patiënt. 

Een eerste afspraak kan ook ter kennismaking, waarna u nog kan kiezen of u al dan niet verder gaat met de therapie.

bottom of page